Logo PixImage Fotografie
U bent hier: Home | Videoproducties | Afscheidswoorden

 

Afscheidswoorden

Tegenwoordig worden bij veel uitvaarten foto's en/of een video's getoond.
Tijdens zo'n beeldpresentatie wordt een impressie gegeven van het (gezins)leven van de overledene. Vaak begint dit al met foto's uit de vroege jeugd, de thuisjaren, tienerjaren, de verkeringstijd, het huwelijk, de kinderen, kleinkinderen, vakanties etc.
Dit kan ook een hele waardevolle aanvulling zijn bij het afscheid. Het wordt hiermee allemaal nòg persoonlijker.

Meestal wordt voor het samenstellen van zo een beeldpresentatie geput uit bestaand beeldmateriaal.
Maar steeds vaker zie je nu ook dat er video's getoond worden, waarin de (dan) overledene zelf het woord richt tot de aanwezigen.

Echt vaak wordt dit nog niet gedaan. Je ziet nu dan ook meestal eerst een enigszins verbaasde reactie bij de aanwezigen, terwijl dit altijd al snel veranderd in een "gemakkelijke", herkenbare en warme beleving.
Ze zien en horen immers de persoon op wiens afscheid ze zijn, de persoon die ze zo goed gekend hebben en waar ze wellicht van houden of om geven.

De overledene bedankt hen zelf dat ze deel uitgemaakt hebben van zijn of haar leven, hij of zij bedankt ze dat ze aanwezig zijn op het afscheid ... en wie kan dit nu geloofwaardiger vertellen?

Een bedankje, compact of iets uitgebreider, dat is vaak waar de video voor opgenomen wordt. Maar soms wordt er een levensloop beeldend verteld. Hiervoor kan dan op diverse locaties gefilmd worden. De straat waarin de overledene opgegroeid is, zijn of haar middelbare school, de trouwlocatie of daar waar altijd gewandeld werd ... ...

Lijkt u dit iets? Schroom niet en bel me; ik wil hier graag met u over van gedachten wisselen. Bedenk, bij uw afscheid, alles mag en alles kan, wat u wilt!

 

Contactgegevens
Telefoon: 06 25 07 87 41

Pix-Image Fotograaf & Videograaf

Corr.- en bezoekadres:
Klapwijkse Zoom 207
2652 BN Berkel en Rodenrijs
(bezoek alleen op afspraak)

E-mail: jacques@piximage.nl

Contactgegevens | Links | Over Pix-Image | Algemene voorwaarden | Sitemap
Copyrights: Pix-Image Fotografie & Videoproducties Zoetermeer-Nootdorp | Webdesign: John de Jong