U bent hier: Home | Over Pix-Image | Auteursrechten

 

Auteursrechten

 

Auteursrechten en licenties

Dat cd's, dvd's, softwareprogramma's en boeken onder het auteursrecht vallen, weten de meeste mensen wel. Maar ook werken van bijvoorbeeld een architect, een kunstschilder en een edelsmid vallen hieronder. Ongeacht of dit nu "vrij werk" of werk vervaardigd in opdracht betreft. Precies zo is het wettelijk geregeld met werk van een fotograaf en een videograaf.

Fotografisch en videowerk, dus ook het werk van Pix-Image Fotografie & Videoproducties,  valt onder het auteursrecht/de auteurswet. Auteursrechten worden vaak aangeduid met één van de volgende vermeldingen:

  • Copyrights of ©
  • All rights reserved
  • Alle rechten voorbehouden

Wat wordt er nu precies geregeld met het auteursrecht? Auteursrecht voorziet o.a. in het recht dat niemand anders dan de auteursrechthebbende het beschermde werk mag namaken, aanpassen, veranderen, gebruiken, openbaar mag maken en/of verveelvoudigen. Daarvoor is altijd toestemming van de auteursrechthebbende nodig; die heeft als enige de zeggenschap over het werk. Zo een toestemming wordt geregeld in een licentie, een gebruiksvergunning. Het auteursrecht ontstaat automatisch op het moment dat het werk wordt gemaakt. De auteur hoeft daarvoor niets aan te vragen of te registeren.

De naam Pix-Image Fotografie & Videoproducties is, als zijnde de auteursrechthebbende, altijd (verborgen) “ingebakken” in de beelden. Voor het gebruik van fotografisch- en videowerk, gemaakt door Pix-Image, is altijd een licentie (lees gebruiksvergunning) nodig.

Maar, laat u hierdoor niet afschrikken … want zo’n licentie verstrek ik u; deze is inbegrepen in mijn uurtarief. Bij particuliere opdrachten is de Particulieren-Licentie inbegrepen en bij zakelijke opdrachten de Pro-Licentie.

U ontvangt het materiaal in hoge resolutie (foto’s) / op een Video-DVD (films). Deze mag u dan gebruiken, openbaar maken, publiceren, tonen, kopiëren etc., zo vaak en zo lang als u wilt.
Het enige wat u niet mag met de beelden is deze aanpassen; photoshoppen, re-editen, uitsneden maken, omzetten in zwart-wit, belichting aanpassen etc. etc. … dit alles mag niet. De beelden dienen authentiek te blijven. Immers, ik schreef het al: onze naam is ingebakken in het materiaal en dus worden wij altijd herkend als de maker ervan. Goed bedoelde maar minder goed uitgevoerde aanpassingen zouden onze vakkundigheid in twijfel kunnen trekken en zo onze goede naam kunnen schaden. Wilt u iets aangepast hebben, neem dan even contact met mij op; wij komen dan zeker -en misschien wel kosteloos- tot een goede oplossing!

Voor de volledige (formele) inhoud van de beide licenties, verwijs ik u naar de laatste pagina van mijn tarievenlijst. Bij het verstrekken van een opdracht gaat Pix-Image ervan uit dat u de inhoud van de betreffende licentie kent, het begrijpt en dat u zich hieraan houdt. Dus bij vragen of onduidelijkheden, bel!

 

Pix-Image is gevestigd in Zoetermeer en Nootdorp. Ik werk hoofdzakelijk in deze plaatsen en in Den Haag, Voorburg, Rijswijk, Leidschendam, Pijnacker, Bleiswijk, Benthuizen etc. Maar ook in Rotterdam, het Westland en omgeving word ik regelmatig gevraagd. Kortom, heel Zuid Holland, zelfs heel Nederland reken ik tot mijn verzorgingsgebied.

 

Contactgegevens
Telefoon: 06 25 07 87 41

Pix-Image Fotograaf & Videograaf

Corr.- en bezoekadres:
Klapwijkse Zoom 207
2652 BN Berkel en Rodenrijs
(bezoek alleen op afspraak)

E-mail: jacques@piximage.nl

Contactgegevens | Links | Over Pix-Image | Algemene voorwaarden | Sitemap
Copyrights: Pix-Image Fotografie & Videoproducties Zoetermeer-Nootdorp | Webdesign: John de Jong